WOW!!

try la click =)

Wednesday, April 28, 2010

apakah ini???

post ni tade kaitan ngan ujian amali yg akan n dah d lalui..yg lepas 2 biar la n yg lom slesai ag,i'll do my best..ok.noktah!!

aku..
nape ngan aku erk?
mudah sgt nk nek angin walaupom mnde tade pape pom.
ase cam slalu nk mrh je.
cpt mrh.
cepat nk trase ati.
nk touching2 la.
sentap.
xfhm.teramat2 tidak faham.

mungkin jgk dsbbkn mgu lepas n mgu ni gler ah bizi.
ya..teramat bizi + penat + mcm2 penyakit singgah kt bdn aku ni.
aku ase cam da tabley nk uruskn diri sdiri.
hidup tunggang langgang.
mungkin org len xpasan,tp aku pasan n aku sedar.
xsuke cam ni.xsuke!

dak2 ni plak kebelakangan ni asek sebut nk blk umah je.
terbawak2 jgk la emosi dorg yg nk blk umah 2.
tp..
umah aku jauh..tak berbaloi aku nk blk.
ujg mgu ni sume nk blk umah.
fare, mok, amal, jen..my chup pom blk umah jgk.
sume nk blk.sume.
tinggal aku sorg2 lam blk.
tdo tapayah bgn je la ujg mgu ni.
yaaa.gud idea.
sungguh ngoxx!!
seyesly aku pom tingin nk blk jgk.
rindu suasana kt kg.
rindu mak aku.
oh!!
11.30 mlm td, mak aku kol.
trase nk nangis mase mak aku kol.
tp aku tahan je.
xpnh2 pom dye kol aku lwt2 cmni.
dye tahu ke aku rindukan dye??
dye pat ase ke??

pas pbs ag aku nk sgt2 g jln2 ke bercuti ke kt mane2
tp, smpai kang ni xtercapai pom.
dan mungkin xkn tercapai.
duk la ko kt cni jek!!
mgu lps n mgu ni pnt sgt2,so makin membuak2 aku ase nk g bercuti.
nk g rehatkan kpala otak.
rehatkan diri.
nk enjoy b4 exam.
exam??
oh..tamau cite sal exam ag.

ok, aku nk ttp cite da.
tanak lyn sgt prasaan ni.
pnt.
pnt.
dan
pnt.

abg, thanks sbb time2 syg cmni abg ceriakan hari2 syg.
klu abg de trase ati ngan syg, sori k dear.

tade niat pape.
love u.

Monday, April 26, 2010

SmaKiN hAri SmaKiN....???

XMOH LA MCM TU SYG...
SYG KENE LA RAJIN2..XMOH LA MLAS2..NNT ANAK2 PN IKUT PRANGAI TU..
PKIRKN LA MS DPAN ANK2..HIHIHI..

JGN LA MALAS2 LG K..ABG XSUKE..XSUKE SGT2..HAHA..SBB ABG PN MALAS..HAHAHA
GUD LUCK EXAM PTG NI..JWAB LEKLOK..TAU..

HEHEHE

semakin hari semakin?

MALAS!!!
SEMAKIN HARI SEMAKIN MALAS..
SESAPE TOLONG LA BAGI SEMANGAT SOH AKU RAJIN.
PTG NI EXAM,TP AKU XSTUDY POM.
OMG!!!NI KAMU KE WAN HABSAH???
TOLONG LA!!
KAMU BUKAN MCM NI.

HUHU
SORI..AKU TERTIDO SMLM.
TABLEY NK BUKAK MATE LANGSUNG.
5MINIT JE KOT AKU BUKAK BUKU.
PASTU AKU TERUS MATI
CEDEY!!!!!!!!!

NAPE AKU JD CMNI??
SEDARLAH WAN HABSAH!!
SEDAR!!!
UWAAAAA

AKU NK BRUBAH.
XNK MALAS2!!
SOMEBODY PLES HELP ME.
MOHD HAFFIZ???
HELP ME =(

Friday, April 23, 2010

dorang suke karok!!!aku???

actually all dis pict time aku mgikut abg2 macho g karok ngeeee..ai sabtu mgu lepas ag..kang ni baru rjn nk upload2 gmbr yg bapak banyak..tp aku pilih gmbr2 yg terbek je..kang penuh plak blog aku nih ngan gmbr2 ngeeee

mlm 2 aku, my chup, sapok, labu n karam g square one..aku ngikot je pom dorg g karok..aku xkarok pom..kang klu aku karok jgk kan, de jgk yg mabuk + muntah2 darah dgr suara aku haha..xsanggup aku nk MENYUMBANGkan lagu hehe...

 so,tgk je la gmbr2 kt bwh ni..betapa enjoynye kitorg mlm 2 hehe..tp yg xbest, tmpt 2 panas nk mati..aircond rosak agaknya, kacau tol..tp dorg tetap meneruskan misi utk karok jgk ngeeeeee


with labu, sapok n karam

̿
suara my chup cam awie haha..(jgn jeles ngee)

dak wali band

 mr labu

comey x??haha

korang jgn ingat cikgu tabley jd penyanyi haha..suara dorg ni sume power2..cam power rangers ngeee..
seyesly sangat enjoy mlm 2..thanks korang sbb bagi aku ngikot hihi ( eee tamalu haha)

kt bwh ni just gmbr aku ngn my chup..jika anda yakin anda akan loya klu tgk gmbr saya ngn my chup, silap tutup mata ok ngeeeeee

(✿◠‿◠)(◕‿◕✿)
 love him so much..
doakn kebahagiaan utk kami
love dis pic so much hehe 
ok dear..2 je yg termampu aku ngarut..t klu aku rjn, mlm kang aku post la pape yg ptt erkk..
tatatititutu..tutu!! 
٩(̮̮̾̃̾•̃̾)۶

Wednesday, April 21, 2010

nilai setitis air mata..

malam yang sungguh syahdu..
tatau nape, ngah siap2 kan keje tetibe air mata aku menitis
aku tatau pe yang aku ngah pk kang ni
de something yg takene ke ngan aku???
ya..aku hepi ngan life aku kang ni or aku wt2 hepi??
tak!!!aku hepi ngan life aku kang ni..
aku ade family, bf, kwn2..

kdgkala aku ase air mata aku ni murah sgt
terlalu murah smpaikn klu bg free kt sape2 pom xnk walaupom dorg ngah dahaga air..yekkk
huhuhu
dulu aku len, kang ni aku len..
klu dulu, aku nk mrh ke nk ape ke,aku men hentam  je..
kang ni aku da xcm2 =(
aku pendam je
last2, air mata yg kuar..

air mata peneman yang plg setia walaupom silih berganti,jujur
aku pat asekan mslh2 aku akan hilang sket2 bersama air mata yg ngalir ( syahdu kan huhu )..
time aku de mslh, dye same2 ngan aku..
dye tahu sume mslh aku
n air mata xkn gtao org len..
air mata silih berganti
tiap yg dtg dan pergi bawak pergi mslh yg berlainan..

thanks air mata sebab sudi jd teman aku..
smpai bile2 pom aku perlukan ko..

post ini tade kaitan ngan sape2..baik my chup or kwn2 aku pom..
just nothing..maybe sbb aku ehm2..bese la, popuan..

Monday, April 19, 2010

kami suke jln2

ujung mgu yg best!!
w/pom jap je kuar ai2 ( kul4 kuar, kul 7 blk )
klu x, kul12 kuar, kul 9 or 10 br blk..
jln2 kt bp mall je pom
ntah pe yg aku wt kt sane tatau la smpai lame bebenor haha
tp ai2 aku kuar ngan my chup, fare n amal
kuar g summit..
jln2, mkn2, ngorat2 hehe



then temankan my chup g gunting rmbt
smpt ag 2 snap gmbr mase dye gunting rmbt hehe


haaaa
pas potong rmbt 2, nmpk hensem ckit..
xde la serabai je tgk ( oh!!aku ngah puji pakwe aku ke ni!!!oh tidak2 ngeeee)
so,tapayah nk botak2 ag k hehe

srikandi cintaku

srikandi cintaku..
best giler lagu ni
dr mlm smlm ag aku duk ulang2 dgr lagu ni
xjemu2 pom ngeee
byk versi plak 2
penyanyi sbnrnye  Bloodshed

tp aku plg suke black yg nyanyi

lirik dye best sgt2
jom2 usha lirik lagu ni ngeee

Dingin malam tirai kenanganku
Menyerlahkan sekurun ingatan
Terciptalah rimba kehidupan
Percintaan dalam perjuangan

Kesetiaan sebagai bekalan
Bisikanmu penuh pengharapan
Tiada garis dapat memisahkan
Segalanya kudratMu Tuhan

Alam bagai mengerti
Segala yang terjadi
Embun menitis panas simpati
Pertemuan tiada awal akhir

Perutusan berdarah ku terima
Gugur kuntum di tengah halaman
Medan ini kurasakan sepi
Terpaku pilu

Ku semaikan pepohon kemboja
Yang bunganya adalah hati ku
Semadilah dalam kedamaian
Semangatku tetap bersamamu

Kan kuusung oh! jenazah cinta
Semadikan nisan kasih suci
Semangatmu tetap bersamaku
Selama pasti

Debu malam meragut kenangan
Menyedarkan dari lamunanku
Percintaan dalam perjuangan
Kau abadi Srikandi Cintaku

Friday, April 16, 2010

hati berbunga riang

Assalamualaikum..
curi mase sat nk lyn si blog ni hehe ( AKU CURI MASE, BKN CURI KASUT OK? )
ok2, aku bkn nk citer sal kasut..agpom, mang xde harapan da aku akan dpt blk kasut 2..so, aku xterpk pom ag nk bli kasut br!!!for sure xde ag kasut sukan baru utk tahun ni!!!pakai je kasut lame huhu..ok!!!tutup citer sal kasut!!!

aku just nk citerkn rutin hidup aku seharian ngeeeeee... ( dis for today )

pagi ni aku mulakan hari cam bese..kul 5.50 pagi, aku kena kejutkan my chup dari tdo..da jd kewajipan aku da kejutkan dye hehe..sebelum kawen kejutkn ngn kol je la..slagi dye xjwb kol aku, slagi 2 la aku kol..xbley nk wt pape da, just kol smpai dye jwb gak..t da kawen, klu aku kejutkan dye byk kali gak n dye xbgn, aku simbah air je la haha..oppssss hihi..( xde2, gurau je hehe =p )..pas da kejutkn dye, aku xde la bgn skali ngn dye, aku tdo blk wawawa..kul 6.30 or 6.45 pagi baru aku bgn tdo hihi..

then bersiap ala2 kadar utk ke kelas..
yg speselnye, korg sedar 2 wahai dak2 pj, aku ngn fare slalu g kelas awal haha..
( ok, ini adalah kenyataan!!!haha )
ai ni ai kamis..ade pe ngn ai kamis???ade TITAS ngeeeeeeee...
klu kitorg g kelas lmbt ( kna da de lam kelas b4 lect masok ) maka, sesape yg lewat 2 akan didenda..
dendanya ialah bercerita..wah!!!sgt menarik kan?haha
pagi ni fare my rumate agak sengal cz kelam giler pagi td haha..
tao la de titas pg ni hihi..
kul7.30 da kelam2 da, cpt2 bersiap..walhal de mase stengah jam ag haha..
xpasal2 kul7.40 aku n fare da berangkat ke kelas haha..
awl gler seyh!!!
upenye, my rumate ni xtao pom yg br kul 7.40, dye men hentam je nk kelam2 haha..
lenkli tgk la dulu ye kul bape,br leyh nk kelam2 haha..
takut kena denda nye pasal erk hihi
tp xpe fare, kite kan bakal guru yg berdedikasi,menepati masa, bersopan santun, berbudi bahasa, bla bla bla bla.....so, kite mang patut pom pg kelas tlebeh awal ngeeeee
wt bakal2 cikgu yg len,contohi la perangai kami yg suci ag murni ni hahahaha

tadaaaaaaa....tibe la mase yg dtunggu2..dgn memakai bj batik yg same pd setiap ai kamis, dgn langkah kaki yg penuh dgn keyakinan beliau melangkah masok kelas kitorg..so, kitorg dgn semangat yg waja, mndgr dgn tekun stiap ajrn nye..bla..bla..bla..bla..ok,sal titas ni,smpai bila2 kot aku ngan ngat.asal sebut sal titas je,msti xbley lari dari buku!!!kitorg kna pksarela bc buku..buku2 yg zaman 90 an plak 2..2 kire bek la yg zmn 90 an, de yg zaman xpuluhan ag, yg ayt2 dtranslit pom tunggang langgang huuuu...aku da escape 2x da..buku tade kt libr..so tapayah bace???brangan la ko klu tapayah kna bace!!!dye soh bace buku len plak wawawa..bgs kan lect aku 2???ngeeee

2.00 ptg : besenye klu aku tak gaduh ngn my chup, msti dye akn kol aku pas dye blk skola..tp klu gaduh, haram dye nk kol aku haha.. ( jgn mrh erk hihi )

kul2.30 ptg td plak de kelas falsafah..yg bestnye, sok isl falsafah..mksdnye???kitorg berfalsafah di atas katil la haha..bek nye bakal cikgu erk haha..alaa..aku tao..korg pom same gak kan???haha..ok, mase kelas falsafah td, kitorg sume ( except 3 org je yg lom dtanda keje kususnye ) pat tao markah asgmnt.wohooo!!!cuak kot mase tao kitorag bley tao markah asgmnt 2..n..syukur Alhamdulillah, aku nye markah not bad la ngeeee...haha xsia2 aku nanges mase cuti ai2 cz tatau nk wt cmne..opppsss kantoi plak haha..my chup da tlg  explainkn da ape yg perlu wt lam asgmnt 2, tp aku blur2 gak wawawa..berkat air mata yg yg ikhlas kuar dr mata ku yg cntik ni  (wekkksss haha ) akhirnya, berbaloi jgk..memang berbaloi!!!thanks lol~

ptg plak? pe yg aku wt??pe ag....teperap lam blk la..klu dlu, slalu turun men bdmntn..kang ni, mls gler nk  turun ptg2..tp, aku k blk pom aku bersenam jgk ok..berenang di ats katil kuang3..bepeluh2 jgk la brenang ats katil ni..al- maklum la..cuaca panas..kesimpulannya, klu aku turun ptg2 pom bdn bepeluh n klu aku berenang atas ktil pom bdn bepeluh, so???aku pilih jln yg benar..berenang ats katil hahaha..tp ai ni aku aku xsmpt nk berenang cz aku wt2 cari lagu utk pergerakan asas..bongek kan??sok mama nk tgk, br ai ni nk wt..aisyhhh..(sila jgn contohi sikap ini ngeeee)..bkn aku sorg je, dak2 len pom xwt jgk..so, aku xheran la haha..dr kul 5 aku wt2 cr lagu..tp yg aku btl2 cr lagu dr kul 10 td ngeee ( sila jgn pening..aku tulis mnde2 ni dr ptg td ag n sekarang adalah kul 2. 36 pagi  da)..

mlm cam bese..mase utk beramah mesra dgn pakwe kesayangan aku..tanye ag sape???
my chup la..( love u hihi )..dsebabkn mlm ni mlm jumaat ( haha tetibe tingat iklan MJ - xde kaitan ), so kitorg turun kafe lmbt cket la..lam kul 8. 45 cm2 la..ok, mang tiap2 mlm except ujg mgu aku ngn my chup akan mkn mlm same2..2 je mase yg kami ade utk same2..klu x, ssh nk jmpe w/pom 1 kampus.. ( ye ke ssh nk jpe??tipu la haha ).. td aku n my chup bincang sal posting dye.dye tnye pndpt aku sal mane dye nk posting..aku pom xtao huhu..so, still ade 2 ai ag b4 surat utk posting  2 perlu d anta..pilihan d tgn kami bersama..walau ssh nk pilih, dye ttp kna pilih jgk..syg sokong je mane2 pilihan abg. ok??=)

da abes mkn2, ngorat2, gaduh2 mnje( ngeeeee ).,aku pom meninggalkan my chup utk nek ke blk dgn berat ati..oh!!!miss u lol~ haha poyo ah!!!!klu aku tade keje pape, aku tade la nk wt keje ngarut2..keje aku tdo je la..mlm ni aku tdo lwt sbb de keje..

so, kang ni pom aku da ngntok..agak byk aku ngarut mlm ni..ntah pape aku tulis ngeeeee...
(nmpknye my rumate tgh bertungkus lumus utk menyiapkan lagu utk esok haha..)
gud luck ye my rumate hehe

Thursday, April 15, 2010

tekanan darah tinggi vs stress

Assalamualaikum..Slamat pgi sume..nmpknye, sume org da tdo..aku je buang tebiat xtdo ag mase ni huhu..da nk kul 3 nih..klu aku tdo, msti mate aku bertambah bgkak sok..t da ase ngantok, aku kna tdo gak lol~..
 korg msti xbape caye kan??kemungkinan besar aku de drh tinggi..dewasa belia cun2 ag da de darah tinggi???euwww..yekk!!!

ai jumaat mgu lepas, aku g klinik..jeng3..tekanan darah aku 130..hmm..klu yg normal,90 cm2 la..doktor tekejut mase check aku, aku ag la tekejut kuang3..then, doktor ckp aku kna g spital, check darah..so, dengan semangat yg berkobar-kobar diiringi dayang nor fareha n dayang busyra, aku pom berangkat ke spital bp ai isnin smbil2 ponteng kelas pj ngeeee..yg sengalnye, aku xbleh pom nk check darah!!!kna ade surat la, ape la!!klu nk check darah utk tahu kite de sakit pe cmne???nk mntk surat dari sape??dr ketua kg??peguam?majistret?lawyar??ntah..aku pk cam xlogik plak..cmne ntah pengurusannye..aku bkn pekerja kt spital 2, so aku xtao la..pening aku..xkn nk wt medical check up pom xbley??tut...no komen..da jd cm2, aku mls da nk g spital..ngan nurse yg xmesra alam,bajet hot,pape ntah..

kang ni aku just pk positive je yg tekanan drh aku tinggi berkemungkinan besar sbb aku stress..ye!!aku sgt pasti,sbb stress..kang ni pom aku cuba nk relaks2kn minda aku, kepalotak aku, hati aku,jantung, usus, limpa bla bla bla...

aku de check kt tenet gak, de beberapa mnde penyebab kpd TDT ni..aku ase aku kt kategori
Hipertensi Primer – Ini membentuk sebahagian besar dari hipertensi-hipertensi. Punca  peningkatan tekanan adalah tidak diketahui. Akan tetapi, faktor-faktor risiko adalah :-
    v Sejarah hipertensi dalam keluarga.
    v Kegemukan.
    v Pengambilan garam dan alkohol yang melampau.
    v Merokok
    v Tekanan yang melampau.



Tanda-tanda dan Gejala-gejala

Biasanya, pada hipertensi primer atau esensial, tiada gejala-gejala yang dikesan sehinggalah komplikasi berlaku. Terdapat hanya satu cara untuk mengesan hipertensi iaitu dengan selalu memeriksa tekanan darah. Anda harus berjumpa dengan doktor anda jika anda mengalami mana-mana atau semua yang berikut :-
    v Tekanan diastolik melebihi 90mm Hg.
    v Pembengkakkan pada pergelangan kaki atau jari.
    v Tercungap-cungap.
    v Pandangan yang kabur.
    v Pendarahan di hidung yang sering berulang.
    v Sakit kepala yang berterusan.
 
  v Pening 

(sharing is caring : aku pat maklumat ni dr http://www.efarmasi.com.my/contents/selfcare/selfcare.asp?sfcrb=Tekanan%20Darah%20Tinggi.htm

 so, aku pk, no hal la klu aku xg check darah pom, ssh nk berkomunikasi ngn org2 kt spital ni..bek aku rawat diri aku sdiri..n tmn2 d sekeliling aku pom nmpknye cube utk rawat diri aku jgk..thanks u all..


pesanan utk diri sdiri : jgn tension2 ag, cube tenangkan diri, jgn sesakkn fikiran ngn mnde yg nta pape, hargai diri sndiri, pk dlu klu nk wt pape, slalu ngat org tersayang, my family, my chup, frends..

Tuesday, April 13, 2010

jari jemariku menari dengan rancak

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..(wah..sopannya haha)..xpnh2 ko bagi salam sebelum ni kan?buang tebiat ke ape????haaa...cmni la prangai org mlayu,org brubah jd makin baik pom ckp buang tebiat plak..bkn nk puji ke ape ke..2 baru sebut sal brubah jd baik, aku xsebut ag sal dengki2 nih..org mlayu ni xbley nk tgk org len bahgia sket, mula la ade yg xslesa la, xsenang duduk la..xfhm tol aku..ag 1, manusia2 ni pom xbley tgk org len senang cket, mula la nk wt onar..aku sebenarnya nk mrhkn malaun yg curi kasut aku, tp pe ntah aku merepek dr td ag 2 huk3..

sebut sal kasut ni, tetibe panassss je..syaitan yg bertopengkan manusia mane ntah yg curi kasut aku..cam s****!!!!!klu kasut hrga rm1.99 aku xkesah pom!!!ni harga kasut almost 2 hundred..bongekkk kan???da la kasut br bli lam bln 2 ai2..kire br ar 2..n yg paling xsenonoh, aku xpnh basuh pom ag kasut 2 wakaka!!!

bakal cikgu?????tp mencuri plak..bodoh tul!!!lenkli klu nk jd pencuri,tapayah jd cikgu,tapayah masuk cni..kome pegi la masuk akademi pencuri ke, who want to b a tangan pjg ke, ape2 je la yg berkaitan dgn pencurian..ngok!!!!xpom, senang citer, meh aku yg tolong masokkan korang lam lokap nk????nmpknye, nk sgt jd pencuri..t da jd cikgu kelak, ntah2 ko ajar ank murid ko cara2 nk jd pencuri kasut yg berjaya!!wahai pencuri kasut ku, ko mang cam s#@%^** *=2!#$$$%%R%&)(*&^&*(()(%%$#@!!!*&%$#@!!!~

kasut nike  merah 2 la yg di curi uwaaa

seyesly,aku xfhm tol..nape plak lam ramai makhluk tuhan yg tinggal kt blok 02 ni, kasut aku jgk yg jd mangsa..smlm ade ag kasut aku 2, pagi td bkk2 pntu blk aku pelik, mane pegi kasut aku???cibai punye manusia tuh, bengong!!!bkn aku sorg je yg pkai kasut nike, de je org len yg pkai gak..aku bli kasut ni pom sbb aku slesa pkai, n aku mampu nk bli..xde nye aku bli kasut  ni nk nunjuk2 ke,nk riak2 ke..tuhan je la yyg tahu pe yg aku ase kang ni..

aku still mengharapkan yg kasut aku dipulangkn mlm ni..aku masih pk +ve yg de org nk gune kasut aku 2, guna tnpa izin aku..so, tgk je la pagi sok kasut aku 2 de ke x..hope ade la..huhu..klu xde gak, nangis la aku..uwaaaaa..

korang pom doa2kan la supaya tebukak hati si pencuri 2 utk pulangkan kasut aku..aku saje je nk lepaskan geram kt blog aku nih..aku citer pnjg2 pom, bknnye c pencuri sial (oppsssss!!!!) 2 bace pom blog aku..segala kekasaran perkataan yg digunakan di dlm blog ni harap dimaafkan..

Monday, April 12, 2010

CiNtA TaNPa KaTa-kAta

Hidup adalah warna warni
Jika datang cinta selalu
Menuntut pengorbanan
Sejak manusia pertama

Aku adalah pencinta biasa
Yang dengan hati mencintaimu
Mencinta dengan caraku
Cinta yang mengharapkan setia

Cinta tanpa kata-kata
Cinta seperti embun dan pagi
Cinta seperti bulan dan bintang
Cinta seperti api dan bara


Kamu telah ku pilih untuk cintaku
Bukan cinta untuk melampiaskan nafsu semata-mata
Bukan cinta untuk saling berdusta
Tapi cinta untuk meraih bahagia

Ku nikmati semua waktu yang ada
Walau hanya dalam dunia maya kita bersua
Walau hanya dalam nada mendengar suara
Nurani ku menyimpan harapan menjadi nyata
Serta berharap dapat menikahimu untuk selamanya

Sunday, April 11, 2010

cinta tidak memerlukan sebab..

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka…

Isteri: Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami: Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri: Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami: Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri: Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata


“Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital. Surat tersebut berbunyi begini:

“Sayang!

Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.

Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.” 

 love u so much..

Wednesday, April 7, 2010

rindu terubat

yey2!!!mlm ni my mum nk dtg cni..tp dtg jb la umah akak aku,bkn kt kampus ni huhu..
rindu la kt my mum hehe..aku kan anak emas, bese la haha..klu akak aku tade pape hal, mak aku ckp dye dtg la pat aku..tp aku ase cam xpat dtg je huhu..

ujg mgu ni, klu tade xde pape hal, aku g jB lol~..mak aku ckp nk duk jb lam 2 or 3 ai jer..aku ngah pujuk my mum soh stay smpai ai ahd huhu..klu x, xsmpat la nk jpe..kemungkinan besar aku g jb sorg2 jer..tp tatau nk g ai ape..klu mak aku blk mlm ahd, aku g ai ahd  je..pagi sabtu aku de konvoi berbasikal ke pdg universiti..ptg 2 plak my chup plak de lawan bola, ai ahd plak dye kna masok kelas memandu..aisyhh..time ni la de mende 2 la, mnde ni la..geram tol aku huhu...nnmpknye, kemungkinan bsr aku xpat bwk jgk la my chup jpe my mum..my mum nk sgt knl my chup 2..kang ni, tatau ag cmne..dye ikot ke x???ntah..tgk keadaan la mengizinkan or x..

PANASSS

TANGAN AKU CAM RINGAN JE TETIBE..
AKU RASE CAM NK LEMPANG ORG JE KANG NI!!
sabor2 huhu


Tuesday, April 6, 2010

wt2 de mood

pagi ni dengan bangganya aku xjogging!!
mls + xde mood  + sakit pgg..
cukup 1 pakej..
nk jogging pom kna de mood jgk ke?
ntah lol~

tp seyes aku xde mood ai ni
tp sbgai pelajar yg cemerlang gemilang terbilang
aku wt2 ceriakan diri aku jgk haha
xde la aku tnjkkan yg aku xde mood..
bgs kan aku??buekkk

thanks to fare cz sudi temankan aku jln2 pagi td hihi
u r my good rumate bhahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

smlm wt hal ag ngn my chup??
mang pom lalala
aku ke yg slh?
isyhhh kamu la yg slh =p

mang pagi td aku tgu dye msj pom
da terbiase dye msj b4 g skola
last2 aku jgk yg msj dye..
hmm xpe la..
ego aku xde la tinggi cam ego kamu weekkkkk

kan aku ngajuk smlm
tp dye xpujuk pom huhu
tibe2,dye plak yg ngajuk jgk
aisyhhhh


tp..
xkire2!!!
kamu yg kna pujuk!!! haha
da wt cm2,mang la aku xsuke
slh ke aku xsuke?? =P

bile pk2 blk,aku xde hak pom nk xsuke2 nih
ag pom, kitorg kan lom kawen ag
xde pape ikatan yg sah ag
so..

lenkli klu jd cm2 ag or keadaan cam smlm
aku xkan ckp pape ag
ok? =)

aku pk, itulah yg terbaik utk kami =)

*hope kamu pujuk la sy mlm ni huhu =P

aku same dengan ank murid aku...

skrg aku kat computer lab..tggu ms nk balik ajer..aku ngah bosan giler..ngah layan jugak citer adnan sempit smbil dikelilingi oleh ank-ank murid taun 3..yg prtama. adibah, yg ke 2, fauziah..yg ketiga, aisyah, yg keempat aniya dan  yg ke lima, rabiatul..sume nye pompuan..hahahaha... (nmpak sgt diminati)..hahahaha

bosan..sok nk ngajar bm..tp rph xwat lg..kamis lect nk dtg tgok..nk ngajar pe ek..huhuhu..cepat la sket praktikum ni abes..aku da malas nk bgun pagi2..huhuuhu...

mek??hm..ntah la..mlam td wat hal plak..aku pn xtau sape yg salah..aku ke salah..atau dua2 salah..yg pnting aku nk ngajuk gak smpai die pujuk..hahaha..pagi td aku xmsg pn die gtau aku nk gi skola..aku tau mst die tggu ny aku msg..last2 die msg gak..huhuhu...sejuk r sket die ade cube nk pujuk..tp ilek r dlu pin..jgn surender lg..hahahaha

sabtu ni ade lawan bola sepak plak..liga bt pahat beginning...lwan dobee fc plak tu..ngan badan pn xfit aku xcnfident plak nk men sabtu ni..ngat kalo men pn br 10 mnit aku da trbongkang ats padang tu..tp pape pn aku dgr je ckp manager..kalo die suh men aku men je la..hahahaha..(kene bg komitmen la cha..)

ok r..aku da xtau nk ckp pe..tetibe plak si syazwan dtg mlekat kat bahu aku..nk mntak penampar r tu..sib baik die blah cepat..ok r..jumpe lg kt ruangan yg lain..

aslmualaikum....

Monday, April 5, 2010

PBS

oit..pbs? br nk cite sal pbs ke?
da basi da citer 2 kot haha..
lantak la..
aku nk cite jgk lalala

ai2 aku wt pbs kt kg aku jerk
wt kt Sk Telkong..
g skola,mak aku antakn je haha
slambar gler aku kan hihi

Sk Telkong 2 skola lama aku
de 2 org je cikgu yg aku knl
yg pnh ngaja aku dlu
seb bek cikgu2 2 knl aku ag wawawa

pngalaman?
bese2 kot..
xde la excited sgt pom..
maybe sbb aku wt sorg2 je

kesimpulannya?
boring sgt!!!!haha

ok la,tgk je la gmbr2 kt bwh ni..
mls nk citer byk2 ~

gmbr ss lam blk guru


tq ye tlg amekkan gmbr cikgu!!

last pict


sem dpn planning nk wt pbs kt perak la plak
wt ngn jen hihi
dlm kpala otak aku,aku nk g pangkor lalala
Insyaallah =)