WOW!!

try la click =)

Monday, November 29, 2010

currently at home!my mum sakit! :(

salam semua..mesti semua pelik, sepatutnya aku kat kangar lagi sekarang ni..

nak dijadikan cerita, semalam dalam pukul 10 lebih adik aku mesej yang dia on the way ke hospital..mak aku sakit dalam perut..punya la cuak aku..dah la mase tu aku kat pulau pinang, tido rumah mak sedara kak ipar aku..kitorang plan pagi ni nak balik kelantan..kebetulan plak, sedare terdekat mak sedara kak ipar aku tu meninggal pagi tadi..jenazah di bawak balik ke rumah tu..so, tolong kemas sikit- sikit pape yang patut, pastu terus balik perlis dulu untuk ambik pakaian,then bertolak ke kelantan..fuhhh perjalanan yang amat jauh..

dalam pukul 7.30 ptg tadi, aku pegi hospital melawat mak aku..on the way nak pegi hospital tu aku dah kawal perasaan dah, tak nak nangis depan mak aku..tapi tu la..sampai2 je terus mata berair..tak sanggup nak tengok mak aku terbaring atas katil tu..mak aku tak pernah lagi sakit sampai kena masuk hospital..aku sebak sangat-sangat..mesti mak aku sedih tengok aku tadi..mak..maaf..sedih sangat tadi..dah cuba nak buat macam biasa, tapi aku tak kuat nak hadapi tu semua..nak tak nak aku follow abang aku balik rumah..huhu

aku serba salah..aku nak sangat jaga mak malam ni..dari semalam lagi aku tak tido, risokan sangat pasal mak..tapi aku tak nak mak tengok aku sedih..aku nak kuat..aku nak bagi mak kuat jugak lawan sakitnya tu..doktor suspect mak ade batu karang..bile xray, tak dapat kesan kat mane batu karang tu..tu yang buat aku risau, aku tak tahu macam mane keadaan sebenar mak aku tu..

kondisi mata aku sekarang ni bengkak and sekarang ni pun tengah cuba kawal perasaan..lepas balik dari hospital, aku nangis je..bila sampai rumah aku call mak pakwe aku..bila dah cakap- cakap dengan dia, aku ok sikit..tapi macam mane nak hilangkan mata yang bengkak ni..awal- awal pagi esok aku kena pegi hospital..turn aku jaga mak pulak...huwaaaaa aku tak nak mak tengok mata aku bengkak- bengkak..nanti dia sedih..


psss...doakan semoga mak cepat sembuh dan boleh balik rumah..tak suke tengok mak kat hospital TT..love u mum..

2 comments:

butterflyana said...

Mek...
Sabar ye..sedih aku baca entri ko ni..kite berdoa banyak2 smoge mak ko sembuh cepat k.

p/s : jaga diri..jangan nanti ko pulak yang sakit..

Setiap yang berlaku ada hikmahnya. Banyak2 bersabar ye..

WanN said...

thanks akak..