WOW!!

try la click =)

Friday, July 30, 2010

betul ke popuan klate PEMALAS?

sebagai rakyat klate, aku tetibe hangin bile de org ckp yg popuan klate pemalas. aku xtao la dorg mksdkn malas dr segi pe..come on la..jgn sebab nila setitik, abes rosak susu sebelanga .mungkin de popuan klate yg pemalas, tp xsume la cm2..tp xyah la nk bising2, nk highlight yg popuan klate pemalas..bajet org kL, pahang, pulau pinang n negeri2 len sume rajin2 la eh? popuan negeri klate je la pemalas eh? bg sape2 yg ckp cm2, bleh gtao x pemalas dr segi pe? bekerja ke, cuci baju ke, kemas umah ke, ape ke, ape2 ke? what the frog?

aku ngaku yg aku kdg2 mls jgk..normal la 2..kwn2 aku dr negeri len pom cm aku jgk. so, xde sebab yg kukuh nk ckp popuan klate pemalas. penah dgr sal Pasar Besar Siti Khadijah x? korang tao x sape yg memonopoli tempat 2? haaaa..kaum hawa la.. halooo? klu popuan klate pemalas, xde nye dorg nk bazir mase nk berniaga kt sane, bek dorg tdo kt umah..kt negeri len de x cmni?

eh, lenkli klu nk ckp, kena ade bukti kukuh. jgn nk men ckp je..bg sape2 yg de makwe klate or syok kt popuan klate, pk la dulu klu nk kawen ngn popuan klate sbb kami kan 'PEMALAS'.

8 comments:

Azira said...

emm dari pengalaman sy sendiri,sy pernah dgr lelaki kelantan ni pemalas dan ada perangai yang bersifat perkauman.malas diorang ni lain.Ada yg kata,perempuan klantan elok kahwin dgn lelaki kelantan je.Then,dulu saya pernah berumate dgn org kelantan(girl)laa..Bagi sy org kelantan ni kurang bergaul dgn kwn dr negeri yg lain.diorang lebih suka bergaul sesama klantan.Sy akui diorang agak pemalas..cth kalau nak keluar pandai pulak make-up lawa2,tapi katil,meje, tinggal bersepah.Baju disepuk marata2.terus terang,ramai student dari kelantan otaknye pandai2,but,,dari segi kebersihan tempat dorang kurang menjaga.ini bukan sekadar kata2 but dr pengalaman saya sendiri.
maaflah kalau ada mengguris perasaan saudari, ini cuma pendapat saya...

ishiko said...

wat de hal????? hahahaa.. yg penting kite rajin kan mek..huhuu..

tuu.. nasib rr kenal org cmtu.... kalo knal org ngri laen cmtu, org pn kte pmpn ngeri tu pmls gak.. kesian btol.. (-,-")

wanN said...

azira : thanks kongsi pengalamn =)..naseb awk la klu pnh jpe org cm2..tp mcm sy ckp la, xsemestinye popuan klate je cm2..klu sblm ni awk rumate ngn org perak n dye pom prangai cm2, msti awk kn ckp popuan perak pemalas..normal.sy bukan nk tegakkan benang yg basah, klu de bukti yg kukuh nk ckp popuan klate pemalas, popuan negeri len rajin, please buktikan..len org len prangainye kan...

"cth kalau nak keluar pandai pulak make-up lawa2,tapi katil,meje, tinggal bersepah."...<------for ur information, popuan2 dr negeri len yg mcm kenyataan di ats pom de jgk kt tmpt sy bljr ni, tp nape xpnh timbul isu ni?

n one more thing, mungkin betul yg awk ckp org klate lbh suke b'gaul ngn same negeri.nk tao sbb pe? mungkin dsbbkn dialek klate..kt cni ( johor ) bdk2 klate yg nk b'komunikasi gune bhasa standard slalu diperli..bau budu la..kena gelak la sbb ckp standard pom bau dialek klate lagi..lek2 suda la..da masing2 gune dialek klate sjk kecik ag smpai la umo 18 thn, bese la 2..kena amek mase nk ckp standard yg tol2 standard..so, sape yg menyebabkn klate b'gaul2 ngn klate je?pk la sndiri =)..itu adlh sbb utama nape klate lbh suke b'gaul ngn klate2 je..TAPI, xsume cm2..sy da bljr kt cni hmpir 2 thn lbh, w/pom rmai bdk2 klate kt cni, sy lbh rpt n knl org luar dr org klate..

so, xleh nk ckp popuan klate je pemalas, popuan dr negeri len pom same je..XSUME PEMALAS, DE JGK YG RAJIN..=)

wanN said...

ishiko : ntah la.. klu org da xsuke org klate, mcm2 dye kn ckp..=).

orange said...

ad plak gitu..
xp yg mek ckp 2 mmg terasa kut..
but,, ad aq kesah..hahaha
dah taw aq camne,, so klo org nk ckp ape lntak r..kih3

wanN said...

bush : trase ek? haha sori2..masing2 da tao prangai masing2, xde nye aq nk ckp org kedah plak pemalas haha..klu bush terasa 2 mksdnye, mane2 popuan dr negeri mna2 pom same je la kan (:

orange said...

yup.. jgn sbb sorang abis kite pangkah sume...hehehe

wanN said...

hehe tao xpe..love u bush muah2 weeee~